Адуу.Үхрийн ясны өтгөрүүлсэн органик шөл

АДУУ БОЛОН ҮХРИЙН ЯСНЫ ӨТГӨРҮҮЛСЭН ШӨЛ

Өтгөрүүлсэн Ясны шөлийг үйлдвэрлэлийн аргаар халуун уураар 24-72 цаг чанаж болгоод гарсан шөлийг цэвэршүүлэн савладаг тул малын улаан ясанд агуулагдаж буй бүх эрдэс, элементүүд шөлөндөө шингэдэг нь амьд кальци болоод зогсохгүй олон төрлийн амин дэм өгнө. Кальц нь магни,  форфортой нэгдэж ясыг бэхжүүлдэг. Төмөр нь магнитай нэгдэж цусны эргэлтийг сайруулж цус төлжүүлдэг. Цайр нь эдгээр цусны элементүүдтэй нэгдэж инсулинийг бүрдүүлдэг.  Инсулин нь цусан дахь чихрийн хэмжээ болон хүний биеийн дааварыг тэнцвэржүүлж байдаг. Ясны шөл нь хий ядаргааг тайлж тамир тэнхээ оруулахаас гадна үе мөч, хууч өвчнийг анагааж, ханиад томууг дарж эрч хүчээр тэтгэдэг байна.

Өтгөрүүлсэн ясны шөлийг дараах байдлаар ашиглахыг зөвлөж байна.

  • Хоолонд өөрийн амт мэдрэхүйд тааламжтай хэмжээгээр нэмж хэрэглэх
  • Цайны аяганд жижиг халбагаар хийж цай, ундны зориулалтаар хэрэглэх
  • Хүүхдийг ясны шөлний усанд оруулах, ядаргааг тайлах
  • Ясны сийрэгжилт, Үе мөчний өвчнөөс урьдчилан сэргийлэх, анагаахад хэрэглэх
  • Өтгөрүүлсэн ясны шөлийг найруулж уух үед агуулагдаж буй коллаген нь судсаар дамжин үс, арьс, хумсанд хүрч хүний биед шаардлагатай коллагенийг  дээд зэргээр нөхөж маш сайхан харагдуулна
  • Өсөлтийн шатанд дээрээ кальц, коллоген дутагдаж үе мөч нь өвдөж байгаа хүүхдийн хоол тэжээлд нэмж хэрэглэх

Эрүүл мэндийн ач тус:               

 

Кальцгvйгээр бие организм оршин тогтох хэцvv. Зvйрлэвэл байшингийн суурь, модны vндэс юм. Биеийн жингийн 2 хувийг Кальц эзэлдэг. Кальцийн 99 хувь нь ясанд, vсэнд, хумсанд байдаг. Yлдсэн 1 хувь нь цус, гөлгөр эд, эс хоорондын шингэнд байдаг. 1 хувьд Кальц дутагдахад ясыг шууд хайлуулж байж нөхөж авдаг. Энэ харьцаа алдагдсанаас биеийн бvх эрхтэнд нөлөөлдөг байна. Кальц нь зөвхөн ясны сийрэгжилтээс гадна судас болон цус мөн арьсны амин чухал тэжээлvvдийн нэг юм.

  • Ясны шөл нь амьд кальци болоод зогсохгүй олон төрлийн амин дэм өгнө.
  • Үе мөчний өвчнөөс урьдчилан сэргийлэх, анагаахад хэрэглэнэ.
  • Өтгөрүүлсэн ясны шөлийг найруулж ууж хэрэглэснээр агуулагдаж буй коллаген нь судсаар дамжин үс, арьс, хумсанд хүрч хүний биед шаардлагатай коллагенийг  дээд зэргээр нөхнө.
  • Ясны шөл нь хий ядаргааг тайлж тамир тэнхээ оруулахаас гадна үе мөч, хууч өвчнийг анагааж, ханиад томууг дарж эрч хүчээр тэтгэдэг.
  • Хоол боловсруулахад шаардлагатай эрдэс бодисуудаар баялаг.

 

Орц найрлага:

Адууны чөмөг, булуу, тойгны яс, цэвэршүүлсэн давс

Хадгалах хугацаа:

Үйлдвэрлэсэн өдрөөс эхлэн 12 сар гэрэл шууд тусдаггүй, хуурай, сэрүүн газар хадгалж хэрэглэнэ. Тагийг нээн хэрэглэснээс хойш хөргөгчинд 21 хоног хадгална.